Pridať recept

Základné cesto na cestoviny

8
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
celozrnná múka
275 g
voda

postup

1.
Múku vysypeme do misy a v strede urobíme jamku. Do nej nalejeme vodu a miešame nožom, až sa múka celkom premieša s vodou.
 
2.
Potom miešame rukou a miesime, až sa všetka múka vmiesi.
3.
Cesto preložíme na dosku a miesime asi 10 minút, až je hladké a pružné.
4.
Cesto prikryjeme fóliou alebo vložíme do mikroténového vrecka a pred vaľkaním ho necháme 30 minút stáť.
5.
Keď vaľkáme ručne, na slabo pomúčenej doske vyvaľkáme asi štvrtinu cesta na najtenšie. Necháme stáť a mierne zaschnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako vyskladať lístkové cesto do týchto 3 pochúťok?
Z lístkového cesta nemusíte tvoriť len rolády, slimákov či taštičky.
Kysnuté cesto
Cesto ako pavučinka: Toto univerzálne kysnuté cesto s jogurtom je fantastické, zamilujete si ho!
Pri najbližšom pečení vyskúšajte tento recept fantastické kysnuté cesto. Krehké a extra nadýchané.
Domace listkove cesto
Tipy a triky pri pečení
Užitočný a praktický sprievodca pečením.
Piškótové cesto
Extra nadýchané piškótové cesto: Takto vždy krásne vyjde
Piškótové cesto je jedno z najľahších a najrýchlejších cukrárskych ciest. I jeho príprava má však svoje...
Krehké cesto
Ako na dokonalé krehké cesto: Aké suroviny a v akých pomeroch použiť?
Krehké cesto je vďačným univerzálnym tipom na sladké i slané koláče. Jeho výhodou je, že ho navyše môžete...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!