Pridať recept

Cannelloni s ryžou a vajcom

ingrediencie

175 g
cestoviny cannelloni
2 KL
olivový olej
1 ks
cibuľa
375 g
hnedá ryža
2 ks
vajce
50 g
mleté lieskové oriešky
2 PL
petržlenová vňať
2 KL
paprika
40 g
margarín
25 g
hrubá múka
2 KL
horčičný prášok
600 ml
mlieko

postup

1.
Na plnku zohrejeme olej a 5 minút pražíme cibuľku. Pridáme ryžu a zohrievame 5 minút. Prikryté varíme v 650 ml vody 25 minút. Odstavíme z plameňa. Pridáme vajcia, pistáciové oriešky alebo mandle, petržlen a papriku.
 
2.
na omáčku rozotpíme margarín, pridáme múku a pražíme 3 minúty. Vmiešame horčičný prášok, mlieko a varíme 5 minút.
3.
K ryžovej zmesi pridáme štvrtinu omáčky.
4.
Cannelloni naplníme plnkou, preložíme do vymastenej ohňovzdornej misy a prelejeme zvyšnou omáčkou. Pečieme 40 minút v predhriatej rúre pri 190 °C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať