Hovädzie tortilly s čili
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
12
plátkov
hovädzie mäso
1
kg
paprika
1
KL
mletá rasca
3
PL
slnečnicový olej
1
ks
šalotka
1
ks
žltá paprika
2
ks
čili parička
4
ks
tortilla
1
ks
avokádo
postup
1.
Hovädzinu zľahka poprášime paprikou, rímskou rascou a troškou soli aj korenia. Vo veľkej panvici s vrchnákom rozohrejeme lyžicu oleja. Vložíme mäso a pražíme na strednom ohni, pričom ho raz obrátime, kým nie je hnedé a upečené tak, ako si želáme. Vyberieme ho z panvice na dosku a necháme odležať.
2.
Do panvice pridáme zvyšný olej. Vložíme nasekanú cibuľu a za stáleho miešania pražíme asi 2 minúty, alebo kým nezačne mäknúť. Pridáme papriku aj čili a pražíme ďalšie 3 minúty,alebo kým zelenina nezmäkne. Jemne posolíme a pokoreníme. Medzitým pokrájame mäso na centimetrové pásiky. Nasypeme ich na zeleninu v panvici, Odstavíme z ohňa a prikryjeme, aby jedlo ostalo teplé.
3.
V inej panvici zohrievame tortilly po jednej asi 30 sekúnd z každej strany. Mäsovú zmes naložíme do stredu každej tortilly a pridáme plátky avokáda. Zvinieme a podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.