Pridať recept

Štefanská hovädzia pečienka

ingrediencie

500 g
hovädzie mäso
50 g
údená slanina
1 ks
uvarené vajce natvrdo
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
trochu
olej
1 ks
cibuľa

postup

Mäso umyjeme, osušíme a prešpikujeme hranolčekmi slaniny. Ostrým nožom v strede urobíme otvor a vtlačíme uvarené vajce. Otvor uzavrieme kovovou ihlou, osolíme a okoreníme. Cibuľu nakrájanú nadrobno opražíme na oleji, vložíme mäso, opečieme zo všetkých strán, podlejeme vriacou vodou, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme domäkka. Počas pečenia mäso obraciame, polievame šťavou a podľa potreby aj vodou. Mäkké mäso nakrájame na plátky. Podávame s dusenou ryžou a zeleninovým šalátom.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať