Kurča s orechovou omáčkou
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kurča
100
g
maslo
1
ks
cibuľa
trochu
citrónová šťava
100
g
vlašské orechy
100
ml
sladká smotana
1
ks
vaječný žĺtok
1
PL
hladká múka
trochu
soľ
postup
1.
Kurča opláchneme pod tečúcou vodou a pokrájame ho na menšie kusy, ktoré posolíme.
2.
Na panvicu si dáme roztopiť maslo, na ktorom speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Potom k nej pridáme mäso a postupne ho z oboch strán opražíme, podlejeme horúcovou vodou alebo hydinovým vývarom a udusíme domäkka. Keď je mäso hotové, tak ho vyberiem, šťavu zahustíme múkou rozmiešanou s trochou vody a pridáme ostatok masla.
3.
Pridáme nadrobno posekané orechy, trochu citrónovej šťavy a nakoniec prilejeme smotanu, v ktorej sme rozšľahali žĺtok. Mäso podávame s omáčkou a s ryžou.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.