Pečené jarabice
4
porcie
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
jarabica
150
g
údená slanina
100
g
maslo
10
štipiek
pomletý jalovec
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
postup
1.
Jarabice ošklbeme, opálime, vypitveme, starostlivo očistíme a rýchle opláchneme pod studenou tečúcou vodou, potom osušíme utierkou.
2.
Jarabice zvonka i zvnútra potrieme soľou zmiešanou s mletým čiernym korením a mletými zrnkami jalovca.
3.
Jemne zmrazenú slaninu pokrájame na tenké plátky, obložíme nimi prsia a stehná jarabíc. V osobitnej rajničke roztopíme maslo.
4.
Prirpravené jarabice uložíme vedľa seba na pekáč a dáme do rúry rozohriatej na 300 °C na 30 minút. Počas pečenia ich často prelievame spočiatku roztopeným maslom, potom vlastnou šťavou.
5.
Podávame na hriankach s brusnicami alebo aj ružičkovým kelom. Osobitne podávame šťavu z pečenia.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.