Pridať recept

Pečené jarabice

ingrediencie

4 ks
jarabica
150 g
údená slanina
100 g
maslo
10 štipiek
pomletý jalovec
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie

postup

1.
Jarabice ošklbeme, opálime, vypitveme, starostlivo očistíme a rýchle opláchneme pod studenou tečúcou vodou, potom osušíme utierkou.
 
2.
Jarabice zvonka i zvnútra potrieme soľou zmiešanou s mletým čiernym korením a mletými zrnkami jalovca.
3.
Jemne zmrazenú slaninu pokrájame na tenké plátky, obložíme nimi prsia a stehná jarabíc. V osobitnej rajničke roztopíme maslo.
4.
Prirpravené jarabice uložíme vedľa seba na pekáč a dáme do rúry rozohriatej na 300 °C na 30 minút. Počas pečenia ich často prelievame spočiatku roztopeným maslom, potom vlastnou šťavou.
5.
Podávame na hriankach s brusnicami alebo aj ružičkovým kelom. Osobitne podávame šťavu z pečenia.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať