Pridať recept

Ríbezľový džem za studena

ingrediencie

300 g
cukor
1 PL
rum
250 g
ríbezle

postup

Môžeme použiť čierne alebo červené ríbezle, ktoré dobre prepláchneme a rozmixujeme s cukrom. Takto vytvorenú hmotu dáme do dôkladne umytých a v rúre nahriatych pohárov. Potom ríbezľovú zmes zalejeme rumom alebo môžeme použiť aj vodku a dobre uzavrieme. Keď poháre vychladnú dáme ich do chladničky. Ak je džem redší zhustne.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Oriešková roláda s mascarpone a višňovým džemom
Tieto chutia každému a to nielen na sviatky! Šťavnaté zákusky vďaka kvapke alkoholu
Bohatý výber šťavnatých zákuskov, do ktorých sme pridali kvapku alkoholu.