Pridať recept

Pohár Melba

ingrediencie

400 g
broskyňa
100 ml
smotana na šľahanie
40 ml
pomarančový likér (Grand Marnier)
koktailové čerešne

Vanilková zmrzlina

500 ml
smotana
500 ml
mlieko
200 g
krupicový cukor
4 ks
vanilkový struk
4 ks
vajce
8 ks
vaječný žĺtok
1 štipka
soľ
3 PL
glukózový sirup

postup

1.
Vanilková zmrzlina: Mlieko prevaríme spolu so smotanou, 100 g cukru, vyškrabanou dreňou zo strukov (môžeme nahradiť 1/2 lyžičky vanilkovej esencie) a so štipkou soli. Vo vodnom kúpeli vyšľaháme vajcia a žĺtky spolu so zvyšným cukrom na celkom hustú penu. Mliečnu penu, ktorá je vriaca prišľaháme do vaječnej peny a následne stále miešame vo vodnom kúpeli, až kým nezhustne. Na záver pridáme glukozový sirup, môžeme nahradiť medom. Potom vyberieme krém z vodného kúpeľa, ihneď vložíme do nádoby s ľadovou vodou a miešame, až kým nevychladne. Krém precedíme a zmrazíme.
 
2.
Broskyne rozdelíme na 4 porcie a dáme ich do pohárov, pridáme vanilkovú zmrzlinu a prelejeme ju likérom.
3.
Poháre ozdobíme šľahačkou a ozdobíme koktailovou čerešňou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať