Pridať recept

Zemiaky s hubami

ingrediencie

1 kg
zemiaky
50 g
čerstvé huby
1 ks
cibuľa
trochu
olej
500 ml
mlieko
3 ks
vajce
100 ml
mlieko
50 g
údená slanina
30 g
maslo
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie

postup

1.
Zemiaky v šupke a 2 vajcia uvaríme, ošúpeme a pokrájame na plátky. Na kocky nakrájanú slaninu popražíme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a huby, chvíľu spolu podusíme.
 
2.
Pekáč vymastíme maslom a dáme do neho vrstvu zemiakov, posolíme ich, na ne dáme vajcia, huby a znova zemiaky. Postup zopakujeme. Poslednú vrstvu tvoria zemiaky. Zemiaky pečieme 15 až 20 minút vo vyhriatej rúre. Potom ich zalejeme mliekom, v ktorom sme si rozmiešali vajce a soľ. Upečieme dozlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Hranolčeky
Poznáme tajomstvo tých najchrumkavejších hranolčekov
Aby ste z fritézy vytiahli na povrchu krásne chrumkavé a vo vnútri vláčne zemiakové hranolčeky, mali by ste...
Jasminova ryza
Kulinárske umenie, hudba a móda sa v Bratislave spojili v celok
Tvárou kulinárskeho podujatia Taste of Garden bol šéfkuchár Shahaf Shabtay.V metropole Slovenska sa začiatkom...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...