Pridať recept

Ruský šalát

ingrediencie

200 g
cvikla
200 g
zemiaky
60 g
mrkva
2 ks
nakladané uhorky
40 g
kyslá kapusta
80 g
cibuľa
3 PL
slnečnicový olej
1 PL
horčica
ocot
1 KL
cukor
mleté čierne korenie
petržlenová vňať
voda
soľ

postup

1.
Cviklu umyjeme, zalejeme horúcou vodou a uvaríme do mäkka. Keď vychladne ošúpeme ju, nakrájame na rezance alebo drobné kocky.
 
2.
Očistenú mrkvu uvaríme a nakrájame ku cvikly.
3.
Očistenú cibuľu, uhorky a uvarené zemiaky nakrájame na plátky, pridáme kyslú kapustu nakrájanú na drobné kúsky a pokvapkáme polovicou pripraveného oleja.
4.
Pripravenú zeleninu zalejeme nálevom z ostatných surovín, premiešame a podávame ozdobené petržlenovou vňaťou.
5.
Šalát môžeme podávať ako predjedlo alebo prílohu k rybám.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať