Pridať recept

Bravčové mäso s baklažánmi

ingrediencie

400 g
bravčové mäso
50 g
masť
soľ
mleté čierne korenie
1 ks
cibuľa
250 g
baklažán
kari
tuk na vymastenie
100 g
údený syr
1 dl
mlieko
1 ks
vajce

postup

1.
Mäso pokrájame na rezne, naklepeme a potom pokrájame na hrubšie rezance. Opražíme ich v rozohriatej masti, osolíme a okoreníme korením.
 
2.
Keď je mäso opražené, vyberieme ho a dáme na masť pokrájanú cibuľu. Pridáme očistené a na plátky pokrájané baklažány, opražíme a posypeme karí. Potom striedavo ukladáme mäso s baklažánmi do vymastenej ohňovzdornej misy.
3.
Postrúhame syr, rozmiešame ho s mliekom a rozšľahaným vajcom a zalejeme mäso s baklažánmi. Nakoniec dáme zapiecť do vyhriatej rúry.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Bravcove maso
Bravčové mäso, jeho časti a využitie
Tento druh zaraďujeme do červeného mäsa. Je veľmi výživné, pretože obsahuje plnohodnotné bielkoviny,vitamíny...
Baklažán
Baklažán
Máte radi baklažán? Dopestovať si a chutne ho pripraviť nie je žiadna veda :)
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...