Černicový krém
1
porcia
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
černice
5
dl
voda
30
g
hladká múka
100
g
práškový cukor
2
ks
vajce
1
dl
smotana na šľahanie
1
ks
citrónová šťava
postup
1.
Černice zalejeme vodou, udusíme, necháme vychladnúť a zmixujeme na jemný pretlak. Múku zmiešame s malým množstvom černicového pretlaku, pridáme cukor a uvaríme. Potom prilejeme zvyšok černicového pretlaku, ochutíme citrónovou šťavou a dobre premiešame.
2.
Z bielkov ušľaháme ušľaháme tuhý sneh, zašľaháme doň žĺtky, pridáme k ovocnému pretlaku, premiešame a necháme vychladnúť. Vychladnutý černicový krém rozdelíme do pohárov, môžeme pridať šľahačku a posypeme černicami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.