Pridať recept

Černicový krém

ingrediencie

400 g
černice
5 dl
voda
30 g
hladká múka
100 g
práškový cukor
2 ks
vajce
1 dl
smotana na šľahanie
1 ks
citrónová šťava

postup

1.
Černice zalejeme vodou, udusíme, necháme vychladnúť a zmixujeme na jemný pretlak. Múku zmiešame s malým množstvom černicového pretlaku, pridáme cukor a uvaríme. Potom prilejeme zvyšok černicového pretlaku, ochutíme citrónovou šťavou a dobre premiešame.
 
2.
Z bielkov ušľaháme ušľaháme tuhý sneh, zašľaháme doň žĺtky, pridáme k ovocnému pretlaku, premiešame a necháme vychladnúť. Vychladnutý černicový krém rozdelíme do pohárov, môžeme pridať šľahačku a posypeme černicami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať