Pridať recept

Rezance s mletým mäsom

ingrediencie

400 g
široké rezance
štipiek
soľ
trochu
olej
100 g
ryža
500 ml
zeleninový vývar
300 g
mleté mäso
štipiek
mleté čierne korenie
1 strúčik
cesnaku
1 ks
vajce
50 g
tvrdý syr
1 KL
sušená bazalka
140 g
paradajkový pretlak
1 ks
cibuľa
štipiek
cukor
trochu
petržlenová vňať

postup

Cestoviny uvaríme v slanej vode, precedíme a premiešame s trochou oleja. Umytú odkvapkanú ryžu dáme do hrnca, zalejeme 200 ml vývaru, osolíme a uvaríme domäkka. Vychladnutú ryžu zmiešame s mletým mäsom, mletým čiernym korením, soľou, pretlačeným cesnakom, vajcom, strúhaným syrom a bazalkou. Premiešame a z hustej masy formujeme guľky. Cibuľu nakrájame nadrobno, opražíme na rozohriatom oleji, potom pridáme paradajkový pretlak, soľ, cukor, oregano, podlejeme trochou horúcej vody, potom pridáme mäsové guľky a za občasného miešania a podlievania horúcim vývarom uvaríme. Rezance rozdelíme na taniere, na každú porciu dáme guľky s omáčkou, posypeme vňaťou a postrúhaným syrom.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Mrazené mleté mäso. Poradíme vám, ako ho najlepšie rozmraziť
Aké chyby robíme pri rozmrazovaní mletého mäsa? Takto bude vždy chutné a rýchlo rozmrazené
Jedlá z mletého mäsa patria k našim obľúbeným. Stačí spomenúť fašírky, čevabčiči alebo sekanú, ktoré...
Plnená paprika
Stavte na klasiku: 10 najlepších receptov na plnenú papriku
Klasika, ktorú všetci milujeme vo vašich obľúbených a rokmi overených receptoch.
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Mleté mäso
Mleté mäso zosivelo - dá sa ešte jesť? Ak sa to stalo aj vám, toto by ste mali vedieť
Mleté mäso má v závislosti od druhu zvyčajne svetloružovú alebo červenú farbu. Niekedy však môže byť...