Dusená červená kapusta s jablkom na víne
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
červená hlávková kapusta
250
g
jablko
50
g
cibuľa
30
g
masť
soľ
1
KL
rasca
4
ks
klinčeky
2
PL
ocot
1
KL
práškový cukor
200
ml
červené víno
1
KL
hladká múka
1/2
ks
šťava z citróna
postup
1.
Kapustu očístíme a rozkrojíme. Vyrežeme hlúb a nakrájame na rezance.
2.
Jablká rozrežeme, vykrojíme jadrovníka nakrájame na malé kocky. Cibuľu nasekáme najemno, speníme na masti, pridáme jablká, osolíme, pridáme rascu, klinčeky, ocot a osladíme.
3.
Za občasného miešania dusíme v prikrytej nádobe do mäkka, počas dusenia občasne podlievame vínom. Dusíme na miernom ohni približne 60 minút.
4.
Tesne pred dodusením poprášime múkou, prilejeme zvyšok vína a prikryjeme. Necháme dodusiť ešte 10 minút a okyslíme.
5.
Podávame ako prílohu k pečenému mäsu, husi alebo kačici.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.