Zapekaný karfiol
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
karfiol
20
g
maslo
30
g
hrubá múka
200
ml
mlieko
1
ks
žĺtok
10
g
maslo
10
g
strúhanka
soľ
petržlenová vňať
postup
1.
Karfiol očisítme, nakrájame na štvrťky a uvaríme v osolenej vode.
2.
Maslo rozpustíme a pridáme do neho múku. Opražíme a zalejeme mliekom, za stáleho miešania uvaríme kašu. Odstavíme z plameňa a vmiešame žĺtok.
3.
Uvarený karfiol vložíme do rajnice alebo ohňovzdornej misy vymastenej maslom a posypanej strúhankou, polejeme pripravenou kašou a posypeme zvyšnou strúhankou.
4.
Dáme zapiecť.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.