Pridať recept

Poľovnícke klobásy v lístkovom ceste

Poľovnícke klobásy v lístkovom ceste
Zdroj: vegetarianka3

ingrediencie

1 ks
lístkové cesto
1 ks
vajce

Klobásy

10 kg
mäso z diviny
120 g
cesnaku
200 g
soľ
20 g
mleté čierne korenie
10 g
rasca
10 g
mletá červená sladká paprika
10 g
mletá štipľavá červená paprika
2 g
muškátový kvet
1 g
ďumbier
1 g
majorán
1 dl
voda

postup

1.
Mäso odblaníme, pokrájame na kocky, pridáme cesnak a soľ, premiešame a dáme do kameninovej nádoby odležať na niekoľko dní pri 2°C.
 
2.
Potom zmes zomelieme, pridáme všetky koreniny, vodu a poriadne premiešame. Zmes necháme postáť 3 hodiny a naplníme ňou umyté bravčové črevá. Klobásy vyúdíme v udiarni.
3.
Na pomúčenej doske rozvaľkáme lístkové cesto a pokrájame ho na dvoj- centimetrové pásy, do ktorých obalíme vyúdené klobásy. Cesto natrieme rozšľahaným vajcom a upečieme vo vyhriatej rúre.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Domáce klobásky
Domáce klobásky – poradíme vám, ako ich pripravíte aj u vás doma!
Poctivé, domáce, najlepšie! Takto si ich môžete pripraviť aj vy.
Frankfurtské párky
Máte radi párky? Toto je spôsob, ako ich pripraviť najlepšie a navyše bezpečne!
Varenie obľúbenej raňajkovej pochúťky môže byť karcinogénne. Ako pripraviť párky najlepšie?
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Vyberiete klobásu z chladničky a chystáte sa ju nakrájať, keď si všimnete biely povlak na jej povrchu. Čo...