Pridať recept

Bravčová panenka so sušenými slivkami a omáčkou

Bravčová panenka so sušenými slivkami a omáčkou
Zdroj: dobruchut.sk

ingrediencie

600 g
bravčová panenka
soľ
korenie
3 PL
olej
2 PL
med
1 KL
mletá červená paprika
200 ml
vývar

Na omáčku

250 g
sušené slivky
100 g
slivkový lekvár
40 g
maslo
1 PL
hladká múka
1 KL
škorica
6 ks
klinčeky
1 KL
kôra z biocitrónu
šťava z citróna

postup

1.
Panenku umyjeme, odblaníme, narežeme a naplníme slivkami. Konce uzavrieme špáradlami, osolíme, okoreníme a opečieme na panvici z každej strany.
Bravčová panenka so sušenými slivkami a omáčkou
Bravčová panenka so sušenými slivkami a omáčkou
Zdroj: dobruchut.sk
 
2.
Z medu a chilli papriky si urobíme zmes, ktorou potrieme opečené mäso, podlejeme vývarom a dáme do rúry zapiecť na 180 stupňov cca 20-25 minút.
3.
Zvyšné slivky dáme variť do malého množstva vody, pridáme škoricu, klinčeky, citrónovú kôru a varíme 15minút. Rozvarené slivky, bez klinčekov, rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme slivkový lekvár a ešte spolu premixujeme.
4.
Maslo rozpustíme, pridáme múku a hneď ako nám múka zružovie, vlejeme rozmixovanú slivkovú masu, rozmiešame a necháme prevrieť. Hotovú omáčku dochutíme troškou cukru alebo niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...