Pridať recept

Tvarohová štóla s hrozienkami

ingrediencie

100 ml
mlieko
2 kocky
cukor
20 g
droždie
300 g
polohrubá múka
150 g
maslo
1 ks
vajce
1/2 KL
soľ

Plnka

250 g
tvaroh
2 PL
hrozienka v rume
1 ks
žĺtok
1 balíček
vanilkový cukor
2 PL
med

postup

1.
Do vlažného mlieka s cukrom rozdrobíme droždie a necháme vykysnúť. Do misy preosejeme múku, pridáme postrúhané maslo, vajce, soľ, vykysnutý kvások a vypracujeme vláčne cesto. Prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Na pomúčenej doske cesto premiesime, rozvaľkáme a potrieme plnkou. Potom z oboch pozdĺžnych strán rovnomerne zvinieme do stredu. Dáme na vymastený plech a necháme 20 minút kysnúť. Upečieme vo vyhriatej rúre a podľa chuti posypeme práškovým cukrom.
 
2.
Plnka: Tvaroh zmiešame s hrozienkami namočenými v rume, žĺtkom vanilkovým cukrom, medom a dobre vymiešame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Drážďanský trojvrstvový koláč
Drážďanský trojvrstvový koláč: Za tento recept budete ďakovať! Lahodný, mäkký a s bohatou plnkou + ďalšie tvarohové koláče
Čo dnes upiecť? Máme pre vás skvelý tip na Drážďanský trojvrstvový koláč a aj niekoľko ďalších...
Výborné tvarohové rezy
Víkendové pečenie: 3 tvarohové rezy, ktoré musíte vyskúšať
Kráľom koláčových plniek je tvaroh. Že mu tento titul právom patrí, dokážeme v týchto mňam rezoch.
Jahodový zákusok
Svieže dezerty, zákusky a koláče z jahôd a tvarohu, ktoré zbožňujeme
Desať fantastických inšpirácií z tvarohu a jahôd.
Vianočná drážďanská štóla
Drážďanská štóla: Tradičné vianočné pečivo s kúskami marcipánu
Ponúkame osvedčený recept na najznámejšiu zo všetkých štól.
Tvaroh
Vyrobte si doma poctivý tvaroh, čerstvý syr či ricottu: Je to jednoduché!
Nie každý má možnosť dostať sa ku kvalitným domácim mliečnym výrobkom. Našťastie pomocou jednoduchých...
Tvaroh
Zázrak menom TVAROH!
Tvaroh v sebe ukrýva neuveriteľný potenciál univerzálnej suroviny s pozoruhodnými nutričnými hodnotami...