Teľacie mäso so šampiňónmi
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
teľacie stehno
60
g
slanina
70
g
šunka
250
g
šampiňóny
40
g
maslo
trochu
citrónová šťava
1
dl
tažšie dezertné víno
podľa chuti
soľ
postup
1.
Teľacie mäso osolíme a vložíme do pekáča. Na spodok pekáča poukladáme plátky slaniny, surovú šunku, na to uložíme mäso. Podlejeme ho vývarom z kostí alebo vodou. Prikryjeme a dusíme domäkka. Potom odokryjeme a zapečieme dočervena.
2.
Medzitým si pokrájané šampiňóny podusíme na masle, podlejeme vývarom alebo vodou, pridáme víno. Osolíme a premiešame. Mäso pokrájame na plátky a polejeme hubovou zmesou. Podávame s opekanými zemiakmi alebo ryžou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.