Pridať recept

Teľacie mäso so šampiňónmi

ingrediencie

800 g
teľacie stehno
60 g
slanina
70 g
šunka
250 g
šampiňóny
40 g
maslo
trochu
citrónová šťava
1 dl
tažšie dezertné víno
podľa chuti
soľ

postup

1.
Teľacie mäso osolíme a vložíme do pekáča. Na spodok pekáča poukladáme plátky slaniny, surovú šunku, na to uložíme mäso. Podlejeme ho vývarom z kostí alebo vodou. Prikryjeme a dusíme domäkka. Potom odokryjeme a zapečieme dočervena.
 
2.
Medzitým si pokrájané šampiňóny podusíme na masle, podlejeme vývarom alebo vodou, pridáme víno. Osolíme a premiešame. Mäso pokrájame na plátky a polejeme hubovou zmesou. Podávame s opekanými zemiakmi alebo ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Bluu
18.8.2013 11:17 | |
+2 -0
Ten obrazok je k akemu receptu? Lebo k tomuto urcite nie.
Anonymný nick
17.8.2013 20:24 | |
+1 -11
videli ste zabijat teliatko?? A POTOM HO S CHUTOU JEST?
XFCE4
18.8.2013 00:36 | |
+11 -0
nie to robí mäsiar a zbašti ho druhy inak by to bol stred záujmov :)
Podobné články
Máte radi šampiňóny? Urobte si ich doma nakladané v oleji
Poznáte nakladaný hermelín však? Lahodný smotanový mäkký syr naložený na pár dní v kvalitnom oleji,...
Sezóna už začala: Obsahujú veľa vody, majú málo kalórií ale pozor! Toto je veľmi častá chyba pri zbieraní
Sezóna už začala: Obsahujú veľa vody, majú málo kalórií, ale pozor! Toto je veľmi častá chyba pri zbieraní húb, lesníci varujú!
Nič nevonia tak krásne ako čerstvo nazbierané huby, ktoré priam lákajú na prípravu aromatických delikates. Aby...
Týchto 5 chýb robíme pri príprave húb
Už nikdy nebudú mäkké ani mdlé! Pri príprave húb si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý!
Kvôli nesprávnej príprave húb sa často pripravíme o vynikajúci chuťový zážitok. Poradíme vám, ako...
Čo robiť, ak sú huby horké? Stačí použiť túto lacnú zabudnutu metódu, vďaka ktorej huby nikdy nezhorknú!
Čo robiť, ak sú huby horké? Stačí použiť túto lacnú zabudnutú metódu, vďaka ktorej huby nikdy nezhorknú!
Čo môžete urobiť, aby vaše huby neboli horké? Vyskúšajte tento babičkin trik!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...