Pridať recept

FOTORECEPT: Slaný ryžový nákyp s mäsom a brokolicou

Fotorecept: Slaný ryžový nákyp s mäsom a brokolicou
Zdroj: masla
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
mäso
500 g
brokolica
400 g
ryža
250 ml
kyslá smotana
2 ks
vajce
150 ml
mlieko
trochu
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie

postup

1.
Mäso (ja som použila kozacinu), ale môže byť ľubovoľné nakrájame na kocky a podusíme na panvici, keď je mäso takmer mäkké pridáme brokolicu.
Fotorecept: Slaný ryžový nákyp s mäsom a brokolicou
Fotorecept: Slaný ryžový nákyp s mäsom a brokolicou
Zdroj: masla
 
2.
Medzitým si uvaríme ryžu klasickým spôsobom. A zmiešame smotanu s vajíčkami, jemne osolíme, okoreníme a rozriedime mliekom.
Fotorecept: Slaný ryžový nákyp s mäsom a brokolicou
Fotorecept: Slaný ryžový nákyp s mäsom a brokolicou
Zdroj: masla
3.
Do zapekacej misy dáme polovicu ryže, naukladáme mäso s brokolicou, prikryjeme zbytkom ryže a zalejeme smotanovou zmesou. Dáme zapekať do rúry na polhodinu na 200 stupňov.
Fotorecept: Slaný ryžový nákyp s mäsom a brokolicou
Fotorecept: Slaný ryžový nákyp s mäsom a brokolicou
Zdroj: masla
Fotorecept: Slaný ryžový nákyp s mäsom a brokolicou
Fotorecept: Slaný ryžový nákyp s mäsom a brokolicou
Zdroj: masla
Fotorecept: Slaný ryžový nákyp s mäsom a brokolicou
Fotorecept: Slaný ryžový nákyp s mäsom a brokolicou
Zdroj: masla
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ryža
Chyba za chybou: Stavím sa, že ste doteraz ryžu vždy varili zle!
Ak si dnes kupujete ryžu len vo vrecúškach, už sa vyhýbate tajomstvu tohto malého zrnka: bez ohľadu na to, či...
Rice
Všetci ju máme doma, ale len málokto vie, ktorá je najzdravšia: Táto jedna neobsahuje tuk a vôbec sa nelepí! VIDEO
Ktorá je najzdravšia a podľa čoho vyberať? Ak máte radi ryžu, toto by ste mali vedieť.
Môže sa ryža ohrievať?
Môže sa ryža ohrievať? Na toto si dávajte pozor a vyhnete sa zdravotným problémom
Aj vy zvyknete ohrievať ryžu? Možno ste to doteraz nerobili správne, pozrite sa.
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
TOP
Ryžový nákyp s marhuľami 
10+ najlepších receptov na tradičný ryžový nákyp: V školskej jedálni ho nikto nechcel, dnes patrí medzi najobľúbenejšie sladké jedlá
Ryžový nákyp buď milujete, alebo sa mu vyhýbate oblúkom! Ak patríte do prvej skupiny, vyberte si z našej...