Pridať recept

Čučoriedkový džem

ingrediencie

1 kg
čučoriedka
3 PL
citrónová šťava
500 g
cukor
1 balíček
želírovací prípravok

postup

1.
Čučoriedky dobre očistíme a umyjeme a nasypeme ich do väčšieho hrnca a pridáme k ním 3 lyžice čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy. Želírovací prostriedok zmiešame s 2 lyžicami cukru a pridáme k čučoriedkam. Za stáleho miešania budeme variť približne minútu. Potom prisypeme zvyšný cukor a opäť privedieme k varu. Varíme iba ďalších 3 - 5 minút.
 
2.
Odstavíme a ihneď plníme do pripravených očistených pohárov, ktoré dobre uzavrieme a otočíme dnom hore. Takto ich necháme odstáť najmenej 5 minút.
3.
Tip: Lyžičku horúcej zaváraniny dáme na tanierik. Ak je málo tuhá, povaríme ešte džem 2 až 3 minúty, ale ak ani to nestačí, primiešame 2 lyžičky kyseliny citrónovej.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Domáci jahodový džem: Najlepšie overené recepty a zopár užitočných rád (nielen) pre začiatočníkov
Uchovajte pravú chuť jahôd v sladkých džemoch a lekvároch, ktoré vám ju budú pripomínať až do ďalšej jahodovej sezóny.
Jahodový džem s vanilkou
Džemy, lekváre, marmelády. Poznáte ich rozdiel?
Viete aký je rozdiel medzi džemom, lekvárom a marmeládou? Takže, ten najzákladnejší rozdiel je v tom, že džem...
Tajomstvo naozaj dobrého jahodového džemu: 7 overených receptov na domáce džemy zo sladkých jahôd
Tajomstvo naozaj dobrého jahodového džemu: 7 overených receptov na domáce džemy zo sladkých jahôd
Varenie domáceho jahodového džemu patrí v mnohých rodinách ku každoročným tradíciám, iní zase majú...
Zaváranie
Chystáte sa zavárať? Tu je 20 tipov, o ktorých by ste mali vedieť
Zaváranie nám často zaberie aj celý deň. Pokiaľ absolvujete celú prípravu a samotné sterilizovanie, trvá to...
Sladké jedlá zdravšie: Pomarančové lievance s pikantným džemom
Teraz po fašiangoch je sezóna pôstnych jedál. Pôstne jedlo znamená pre každého niečo iné. Pre niekoho...