Írske scones
nízka
náročnosť
ingrediencie
225
g
múka
kypriaci prášok do pečiva
trochu
soľ
55
g
maslo
25
g
cukor na posypanie
150
ml
mlieko
postup
1.
Pripravíme si plech, vymastíme ho a predhrejeme rúru na 220 °C.
2.
Premiešame múku s kypriacim práškom do pečiva a postupne v malých množstvách pridávame maslo. Ďalej pridáme cukor, mlieko a miesime, pokiaľ nevznikne vláčne cesto.
3.
Cesto položíme na dosku, ktorú si najprv vysypeme múkou. Vyvaľkáme na hrúbku asi 2 cm. Z cesta vykrajujeme krúžky s priemerom 5 cm a ukladáme ich na plech. Zvyšky cesta vždy znova premiesime a vykrojíme ďalšie koláčiky.
4.
Povrch "scones" potrieme mliekom a pečieme v rúre asi 13 minút. Servírujeme vychladnuté s lekvárom a šľahačkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.