Pridať recept

Kanelbulle

ingrediencie

35 g
kvasnice
300 ml
mlieko
120 g
maslo
100 g
práškový cukor
1 ks
vajce
1 štipka
soľ
1 PL
mletý kardamom
750 g
múka

Plnka

100 g
maslo
50 g
cukor
2 PL
mletá škorica

Glazúra

1 ks
vajce
2 PL
voda
kryštálový cukor

postup

1.
V miske rozpustíme kvasnice s trochou vlažného mlieka. Pridáme rozpustené maslo, potom aj ostatné prísady a miesime 15 minút v kuchynskom robote. Vymiesené cesto prikryjeme a necháme 30 minút kysnúť pri izbovej teplote.
 
2.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme na 3 mm plát široký asi 30 cm a potrieme zmäknutým maslom pripraveným na plnku. Premiešame cukor so škoricou a posypeme touto zmesou cesto. Cesto zrolujeme do rolády a narežeme z neho asi 25 slimákov.
3.
Slimáky ukladáme do papierových formičiek reznou plochou nahor a necháme ich ešte na plechu kysnúť 60 minút zakryté. Koláčiky zdvojnásobia svoj objem. Zmiešame si vajíčko s vodou a potrieme ním slimáky. Nakoniec ich ozdobíme kryštálovým cukrom.
4.
Pečieme v predhriatej rúre asi 5 minút pri teplote 220 °C, v teplovzdušnej pri 200 °C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať