Pridať recept

Šťavnatý pomarančový koláč s karamelom

Šťavnatý pomarančový koláč s karamelom
Zdroj: torticka2
20
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

250 g
práškový cukor
250 g
maslo
250 g
hladká múka
4 ks
vajce
4 ks
pomaranč
2 PL
pomarančový džem
soľ
1 balíček
vanilkový cukor
1/2 balíček
kypriaci prášok

Karamel

150 ml
smotana
30 g
maslo
1/2 hrnček
kryštálový cukor

postup

1.
V miske premiešame mäkké maslo s práškovým cukrom, štipkou soli a vanilkovým cukrom. Po jednom prišľaháme vajce, ktoré by malo mať izbovú teplotu. Potom pridáme džem a poriadne vyšľaháme. Nakoniec primiešame múku a prášok do pečiva. Vznikne nám husté cesto. Plech vymastíme maslom, pritlačíme papier na pečenie, na ktorý rovnomerne rozotrieme cesto.
 
2.
Trúbu vyhrejeme na 160°C. Olúpeme pomaranče, nakrájame ich na polkolieska a rozložíme ich v radoch na cesto. Budeme piecť približne 40 minút, až kým koláč nenadobudne zlatohnedú farbu.
3.
Po upečení necháme koláč vychladnúť a medzitým pripravíme karamel: v panvici rozpustíme maslo, primiešame cukor a vlejeme smotanu. Teplotu zmiernime a varíme ešte 8 až 10 minút. Na záver nalejeme karamel na koláč a nakrájame na kocky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať