Šťavnatý pomarančový koláč s karamelom
20
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
250
g
práškový cukor
250
g
maslo
250
g
hladká múka
4
ks
vajce
4
ks
pomaranč
2
PL
pomarančový džem
soľ
1
balíček
vanilkový cukor
1/2
balíček
kypriaci prášok
Karamel
150
ml
smotana
30
g
maslo
1/2
hrnček
kryštálový cukor
postup
1.
V miske premiešame mäkké maslo s práškovým cukrom, štipkou soli a vanilkovým cukrom. Po jednom prišľaháme vajce, ktoré by malo mať izbovú teplotu. Potom pridáme džem a poriadne vyšľaháme. Nakoniec primiešame múku a prášok do pečiva. Vznikne nám husté cesto. Plech vymastíme maslom, pritlačíme papier na pečenie, na ktorý rovnomerne rozotrieme cesto.
2.
Trúbu vyhrejeme na 160°C. Olúpeme pomaranče, nakrájame ich na polkolieska a rozložíme ich v radoch na cesto. Budeme piecť približne 40 minút, až kým koláč nenadobudne zlatohnedú farbu.
3.
Po upečení necháme koláč vychladnúť a medzitým pripravíme karamel: v panvici rozpustíme maslo, primiešame cukor a vlejeme smotanu. Teplotu zmiernime a varíme ešte 8 až 10 minút. Na záver nalejeme karamel na koláč a nakrájame na kocky.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.