Žemľovka pod snehom
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
350
g
jablko
150
g
kryštálový cukor
100
g
práškový cukor
1
ks
mäkký tvaroh
3
ks
vajce
1
hrsť
hrozienka
1
ks
vianočka
500
ml
mlieko
100
g
maslo
trochu
škorica
postup
1.
Tvaroh rozmiešame s práškovým cukrom, jedným žĺtkom a hrozienkami, ktoré sme prepláchli teplou vodou.
2.
Ošúpeme jablká a nakrájame na plátky a zmiešame ich so škoricou a 50 g kryštálového cukru. Vianočku pokrájame na plátky a namočíme do mlieka, v ktorom sme vymiešali dva žĺtky.
3.
Na dno zapekacej misky, ktorá je vymastená maslom rozložíme plátky vianočky, pokryjeme tvarohom a na tvaroh rozložíme ďalšie plátky vianočky. Pokračujeme nastrúhanými jablkami a končíme ďalšou vrstvou vianočky. Na ne rozložíme vločky masla a dáme na 30 minút piecť do predhriatej rúry.
4.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, po častiach pridáme zbytok cukru a nanesieme ho na vrch žemľovky. Vrátime ešte na 7 minút do rúry zapiecť.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.