Pridať recept

Banánové suflé

5
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
banán
4 ks
vaječný bielok
4 ks
vaječný žĺtok
1 PL
limetová šťava
4 PL
kryštálový cukor
štipiek
soľ
olej na vymastenie
práškový cukor

postup

1.
Olúpeme banány, nakrájame ich na menšie kúsky a spolu s limetkovou šťavou a žĺtkami rozmixujeme na kašu.
 
2.
Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Do banánovej zmesi vmiešame cukor a nakoniec aj bielkový sneh.
3.
Misky vymastíme olejom, vysypeme práškovým cukrom a naplníme do 2/3 touto hmotou. Zapekáme v rúre pri teplote 170°C približne 15 až 20 minút. Keď je suflé hotové pocukrujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Prečo sa nevyhýbať banánom a 3 banánové tipy, ktoré ešte nepoznáte
Ako zabezpečiť takmer okamžité dozretie banánu, alebo prečo nevyhadzovať banánové šupky...
Francúzsky toast
5 banánových maškŕt, ktoré vás vytiahnu z postele
Päť skvelých raňajok, vďaka ktorým budú zimné rána o niečo znesiteľnejšie.
Prezreté banány
7 spôsobov ako využiť prezreté banány
Využite fantastické schopnosti prezretých banánov, než ich vyhodíte!
Pridávate do ovocných smoothie banán? Toto musíte vedieť
Pridávate do ovocných smoothie banán? Toto musíte vedieť!
Nedávny výskum dospel k prekvapivému záveru. Banán v ovocnom smoothie narobí viac škody ako osohu.
Banán
(Ne)obyčajné banány: Doprajte si ich denne!
Obyčajný banán v sebe skrýva nutričné, kozmetické a hlavne chuťové bohatstvo.
Akú farbu banánu si vybrať? Nie sú to žlté!
Akú farbu banánu si vybrať? Nie sú to žlté!
Pri kúpe banánov sa môžeme stretnúť s rôznymi farbami. Od zelených, cez žlté až po tie s hnedými škvrnami...