Pridať recept

Sedliacke pečené bravčové mäso

ingrediencie

600 g
bravčové stehno
podľa chuti
soľ
5 strúčikov
cesnaku
trochu
olej
2 PL
hladká múka
200 ml
zeleninový vývar

postup

Očistené, umyté a osušené mäso po povrchu na viacerých miestach narežeme a potrieme pretlačeným cesnakom rozotretým so soľou. Na pekáči rozohrejeme olej a mäso z oboch strán opečieme. Pridáme očistenú cibuľu nakrájanú na štvrtky, zalejeme vriacim vývarom, prikryjeme a pečieme vo vyhriatej rúre. Počas pečenia obraciame a polievame šťavou. Mäkké mäso odkryjeme a dopečieme dočervena. Upečené mäso vyberieme, šťavu poprášime múkou a niekoľko minút varíme. Podávame s duseným kelom alebo špenátom so zemiakovou knedľou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Bravcove maso
Bravčové mäso, jeho časti a využitie
Tento druh zaraďujeme do červeného mäsa. Je veľmi výživné, pretože obsahuje plnohodnotné bielkoviny,vitamíny...
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
TOP
Bravčové kocky na šťave
Recepty na prípravu bravčového stehna: Tak mäkké a chutné mäsko ste ešte nejedli! Výborné a jednoduché!
Čo dnes variť? Zozbierali sme pre vás recepty z bravčového stehna, ktoré u nás hľadáte najčastejšie. Sú...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...