Rýchly džem s celými čerešňami
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
čerešne
300
g
cukor
1
balíček
konzervačný prostriedok
5
g
kyselina citrónová
postup
1.
Vykôstkujeme 1/3 čerešní a dáme ich na chladné miesto. Umyjeme ostatné čerešne, dáme do hrnca, podlejeme menším množstvom vody a varíme pod pokrievkou 15 minút. Krátko pomixujeme čerešne na malých otáčkach, aby sme oddelili kôstky, potom dreň oddelíme cez riedke sitko.
2.
Dreň necháme zovrieť, pridáme cukor, vykôstkované čerešne a povaríme 10 minút. Potom primiešame konzervačný prostriedok a kyselinu citrónovú a sprudka chvíľku povaríme. Do menších pohárov plníme horúci džem, zatvoríme a sterilizujeme 15 minút pri teplote 80°C.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.