Pridať recept

Zapekané bravčové rezne

ingrediencie

500 g
bravčové stehno
100 g
šunka
200 g
tvrdý syr
200 g
šampiňóny
trochu
olej
200 ml
kyslá smotana
1 ks
cibuľa
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
soľ

postup

Umyté osušené mäso nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme a opečieme na rozohriatom oleji. Vo výpeku opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme očistené šampiňóny nakrájané na plátky a dusíme domäkka. Opečené rezne poukladáme na pekáč, na každý rezeň dáme upečené šampiňóny, prikryjeme plátkami šunky a tenkými plátkami syra. Takto upravené rezne zalejeme smotanou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 5-10 minút. Podávame s varenými zemiakmi poliatymi slaným maslom a posypanými posekanou vňaťou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Dokonalé rezne
Takto sa vždy nafúkne! Tajomstvo dokonalého trojobalu odhalené, už nikdy nebudete robiť rezne inak. Každý, kto ich ochutná, môže potvrdiť, že sú vynikajúce!
Uložiť, nestratiť. Nedeľné rezne tak, ako majú byť! Takto pripravíte vždy jemné rezne v nadýchanom trojobale.
TOP
Aj vy obaľujete nedeľné rezne v tradičnom trojobale? Musím sa s vami podeliť o tento perfektný recept, zabudnite
Veľkonočné rezne mojej mamy! Jedna surovina navyše a lepšie rezne ste ešte nejedli! Toto je dôvod, prečo sú jej rezne vždy tak šťavnaté a chutné
Veľkonočné rezne ešte nikdy neboli chutnejšie. Tento výborný spôsob, ako ich vylepšiť, si zamilujete!
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...