Čerešňový koláč z pšenového cesta
nízka
náročnosť
ingrediencie
350
g
polohrubá múka
150
g
pšeno
50
g
sójová múka
150
g
cukor
100
g
olej
1/2
kg
čerešne
1
ks
prášok do pečiva
1
ks
vajce
voda
postup
1.
Pomelieme pšeno na mixéri alebo mlynčekom na obilie. Dáme do misky, prilejeme 100 ml studenej vody a necháme napučať pol hodinu.
2.
Vyšľaháme vajce, cukor, sójovú múku a olej. Pridáme polohrubú múku, ktorá je zmiešaná s práškom do pečiva a vodu, až kým nevznikne redšie cesto.
3.
Na vymastený, múkou vysypaný plech rovnomerne rozotrieme cesto, rozložíme vykôstkované čerešne, prípadne višne a posypeme 1 lyžicou cukru. Budeme piecť do ružova pri teplote 150°C.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.