Pridať recept

Bravčové mäso dusené v keli

ingrediencie

500 balíčkov
bravčové pliecko
trochu
olej
2 ks
cibuľa
400 g
kel
30 g
anglická slanina
2 PL
hladká múka
štipiek
mleté čierne korenie
2 strúčiky
cesnaku
200 ml
zeleninový vývar
štipiek
soľ

postup

Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na väčšie kocky a opečieme na rozohriatom oleji. Pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno, opražíme, osolíme, okoreníme a prikryté dusíme. Podľa potreby podlievame vývarom. Do polomäkkého mäsa pridáme kel nakrájaný na rezance. Mäkké mäso poprášime múkou, popražíme, zalejeme zvyšným vývarom a povaríme. Nakoniec pridáme pretlačený cesnak a rozškvarenú slaninu nakrájanú na drobné kocky. Podávame s ryžou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Bravcove maso
Bravčové mäso, jeho časti a využitie
Tento druh zaraďujeme do červeného mäsa. Je veľmi výživné, pretože obsahuje plnohodnotné bielkoviny,vitamíny...
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...