Pridať recept

Bravčová krkovička s červenou kapustou

Bravčová krkovička s červenou kapustou
Zdroj: gurmanka

ingrediencie

600 g
bravčová krkovička
2 ks
cibuľa
1 KL
drvená rasca
štipiek
soľ

Čerená kapusta

1 kg
kapusta červená hlávková
trochu
olej
1 ks
cibuľa
1 PL
cukor
2 PL
ocot
štipiek
soľ
1/2 KL
drvená rasca
štipiek
mleté čierne korenie

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na hrubšie plátky. Cibuľu nakrájame na osminky, rozložíme do pekáča. Mäso osolíme, posypeme rascou, dáme na cibuľu, podlejeme trochou vody, prikryjeme a pečieme vo vyhriatej rúre. Mäkké mäso odkryjeme a upečieme dočervena. Podávame s kapustou a varenými zemiakmi.
 
2.
Kapusta: Kapustu očistíme, umyjeme, nakrájame na tenké rezance, dáme do vriacej osolenej vody a varíme 10 minút. Potom precedíme a necháme odkvapkať. Cibuľu nakrájame nadrobno, opražíme na oleji, osolíme, okorení, pridáme rascu, cukor, ocot a prikryté dusíme asi 10 minút. Občas premiešame. Do cibuľového základu dáme kapustu a dusíme domäkka. Dochutíme soľou a octom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Pečená krkovička na víne
Šťavnatá porcia pre labužníkov: Bravčová krkovička na víne
Výborný recept na bravčovú krkovičku na víne.
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...