Pridať recept

Bravčové mäso s hlávkovou kapustou

ingrediencie

500 g
bravčové pliecko
2 ks
cibuľa
trochu
olej
2 PL
paradajkový pretlak
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1 KL
rasca
trochu
vývar
1 ks
biela hlávková kapusta
trochu
ocot
1 KL
cukor
20 g
hladká múka
200 ml
sladká smotana

postup

Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno, opražíme na rozohriatom oleji, pridáme mäso, paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a prikryté dusíme. K polomäkkému mäsu pridáme očistenú kapustu nakrájanú na rezance, ocot a udusíme domäkka. Nakoniec zahustíme múkou rozmiešanou v smotane a niekoľko minút povaríme. Podávame s varenými zemiakmi.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Bravcove maso
Bravčové mäso, jeho časti a využitie
Tento druh zaraďujeme do červeného mäsa. Je veľmi výživné, pretože obsahuje plnohodnotné bielkoviny,vitamíny...
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...