Bravčové karé na šampiňónoch
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
bravčové karé
trochu
olej
1
ks
cibuľa
150
g
šampiňóny
1
PL
hladká múka
trochu
rasca
20
g
maslo
štipiek
soľ
1
zväzok
petržlenová vňať
postup
Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na rezne, zľahka naklepeme, okrajové blany narežeme a na rozohriatom oleji z oboch strán opečieme. Vo výpeku opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme mäso, osolíme, posypeme rascou, prikryjeme a dusíme domäkka. Počas dusenia obraciame a podlievame. Huby očistíme, nakrájame na plátky, opražíme na masle, osolíme a chvíľu dusíme. Mäkké mäso vyberieme, šťavu poprášime múkou, prevaríme, pridáme huby, zalejem malým množstvom vriacej vody a chvíľu povaríme. Podávame s varenými zemiakmi posypané petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.