Pridať recept

Údené mäso so zemiakovou kašou

ingrediencie

1 kg
zemiaky
2 ks
kyslé jablko
1 ks
cibuľa
trochu
olej
3 PL
maslo
200 ml
mlieko
štipiek
soľ
600 g
údené karé

postup

Zemiaky očistíme, uvaríme a čiastočne scedíme, popučíme a dobre vymiešame. Mlieko prevaríme maslom, soľou a postupne zamiešame do zemiakov. Očistené jablká rozvaríme s trochou vody na kašu, pridáme k zemiakom a vymiešame dohladka. Cibuľu nakrájame nadrobno, opražíme na oleji doružova a vylejeme na kašu. Mäso umyjeme a uvaríme. Polovychladnuté nakrájame na plátky a podávame s kašou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Maso kacacina
Mäso - všeobecne
Mäso, ktoré je čerstvé treba skladovať v chladničke najviac 4 dni, a ak je v mleté spotrebovať ho treba do 12...
Bravcove maso
Bravčové mäso, jeho časti a využitie
Tento druh zaraďujeme do červeného mäsa. Je veľmi výživné, pretože obsahuje plnohodnotné bielkoviny,vitamíny...
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...