Pridať recept

Bravčové mäso na hubách

ingrediencie

600 g
bravčové stehno
trochu
olej
30 g
anglická slanina
1 ks
citrón
1 KL
kryštálový cukor
150 ml
červené víno
40 g
čerstvé huby
2 PL
paradajkový pretlak
2 PL
hladká múka
2 ks
celé nové korenie
štipiek
soľ

postup

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Osolíme, obalíme v hladkej múke, na rozohriatom oleji opečieme z oboch strán. Mäso vyberieme a vo výpeku rozškvaríme slaninku nakrájanú na kocky, pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno a spolu opražíme. Potom ešte pridáme paradajkový pretlak, citrónovú šťavu, huby nakrájané na plátky, korenie, víno, cukor, soľ, trocha vody a prikryté dusíme 10 minút. Potom vložíme mäso a prikryté dusíme domäkka. Podávame so zemiakovou kašou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Bravcove maso
Bravčové mäso, jeho časti a využitie
Tento druh zaraďujeme do červeného mäsa. Je veľmi výživné, pretože obsahuje plnohodnotné bielkoviny,vitamíny...
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
TOP
Bravčové kocky na šťave
Recepty na prípravu bravčového stehna: Tak mäkké a chutné mäsko ste ešte nejedli! Výborné a jednoduché!
Čo dnes variť? Zozbierali sme pre vás recepty z bravčového stehna, ktoré u nás hľadáte najčastejšie. Sú...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...