Bravčové srdce na paprike
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
bravčové srdce
1
ks
cibuľa
1
PL
mletá paprika
štipiek
soľ
štipiek
tymian
200
ml
mäsový vývar
2
PL
hladká múka
200
ml
sladká smotana
podľa chuti
citrónová šťava
postup
1.
Srdce namočíme na niekoľko minút do studenej vody. Potom opláchneme a nakrájame na tenké rezance. Na rozohriatom oleji opražíme očistenú cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme červenú papriku, nakrájanú srdce, soľ a tymian, podlejeme vývarom a prikryté dusíme domäkka.
2.
Počas dusenia premiešame a podľa potreby podlejeme vývarom. Mäkké srdce zaprášime múkou, opražíme, zalejeme smotanou a povaríme. Ochutíme citrónovou šťavou. Podávame s fazuľovými strukmi a šampiňónmi ako ázijské jedlo alebo s krupicovými haluškami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.