Pridať recept

Sviečkovica na čiernom korení s hubami

ingrediencie

300 g
hovädzia sviečkovica
2 ks
paradajka
200 g
huby
trochu
olej
1 ks
cibuľa
1 PL
celé čierne korenie
štipiek
mletá červená paprika
1 PL
horčica
2 PL
červené víno
2 PL
sladká smotana
10 g
maslo
trochu
strúhanka
1 PL
hladká múka
podľa chuti
petržlenová vňať
štipiek
soľ

postup

Mäso nakrájame na plátky hrubé asi 1,5 cm, posypeme čiernym korením potlčeným nahrubo, vtlačíme ho do mäsa, potrieme olejom a necháme na chladnom mieste odležať 24 hodín. Na rozohriatom oleji potom opekáme z oboch strán aspoň 2-3 minúty. Potrieme maslom, osolíme a vyberieme z panvice. Vo výpeku opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme huby, osolíme, okoreníme, posypeme paprikou, pridáme horčicu a dusíme 8 minút. Potom podlejeme červeným vínom, smotanou, vložíme mäso a niekoľko minút varíme. Paradajky rozpolíme, posypeme múkou a na rozohriatom oleji opekáme z každej strany 5 minút. Napokon okoreníme, osolíme posypeme strúhankou a posekanou vňaťou. Podávame so zemiakmi.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Perfektné hovädzie: 9 trikov, ktoré vylepšia chuť mäsa aj ušetria námahu
Perfektné hovädzie: 9 trikov, ktoré vylepšia chuť mäsa aj ušetria námahu
Bez ohľadu na to, či dávate prednosť hovädzej sviečkovej, roštenke alebo často varíte s mletým hovädzím...
Jasminova ryza
Kulinárske umenie, hudba a móda sa v Bratislave spojili v celok
Tvárou kulinárskeho podujatia Taste of Garden bol šéfkuchár Shahaf Shabtay.V metropole Slovenska sa začiatkom...
hliva ustricová
Hliva ustricová - zázračná huba!
V posledných rokoch je hliva veľmi obľúbenou pochúťkou, ktorá sa dnes už bežne využíva v kuchyni ako...
Pravý hovädzí tatarák
Pravý hovädzí TATARÁK a variácie, ktoré ešte nepoznáte! Táto luxusná pochúťka u nás na Silvestra nesmie chýbať!
Patríte medzi skupinku nadšencov, ktorým sa pri pohľade na tatársky biftek s cesnakovými hriankami zbiehajú...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje a to na všetky druhy + recepty
Hovädzie mäso síce nepatrí k najlacnejším druhom mäsa, ale u našincov je veľmi obľúbené. Pripravujeme...