Pridať recept

Opekané japonské rezance

ingrediencie

250 g
japonské rezance
2 PL
slnečnicový olej
1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnaku
450 g
huby
2 PL
sladké sherry
6 PL
ustricová omáčka
4 ks
šalotka

postup

1.
Japonské vaječné rezance dáme do veľkej misy. Prelejeme dostatočným množstvom vriacej vody, aby boli celkom prikryté a necháme máčať 10 minút.
 
2.
Vo veľkom predhriatom woku rozohrejeme slnečnicový olej.
3.
Do woku vložíme červenú cibuľu a cesnak a pražíme 2-3 minúty alebo domäkka.
4.
Do woku pridáme huby a miešame asi 5 minút, alebo kým nezmäknú.
5.
Rezance precedíme a pridáme do woku spolu s čínskou kapustou, sladké sherry a ustricovou omáčkou. Všetky suroviny dôkladne premiešame a prehrievame ešte 2-3 minúty, alebo kým šťava nezovrie.
6.
Hubové rezance preložíme na teplú misu a posypeme kolieskami šalotky a opraženými sezamovými semienkami. Podávame hneď.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať