Pridať recept

Hamburské stehno

ingrediencie

600 g
bravčové stehno
50 g
masť
1 ks
cibuľa
50 g
koreňová zelenina
celé čierne korenie
nové korenie
1 ks
bobkový list
trochu
tymian
30 g
hladká múka
podľa chuti
soľ

Nálev

2 dl
biele víno
100 g
koreňová zelenina
1 ks
cibuľa
celé čierne korenie
nové korenie
1 ks
bobkový list
1 štipka
tymian

postup

1.
Stehno naklepeme, dáme do jánskej misy, zalejeme vychladnutým nálevom a necháme ho 2 až 3 dni odležať na chladnom mieste.
 
2.
Na masti opražíme očistenú koreňovú zeleninu, ktorú sme si pokrájali na kolieska, nadrobno pokrájanú cibuľu a všetky koreniny. Po odležaní mäso vyberieme z nálevu, osolíme a dáme do zeleninového základu a spolu podusíme. Podlejeme vínny nálevom, vriacou vodou a ďalej dusíme domäkka.
3.
Keď je mäso mäkké, tak ho vyberieme a pokrájame na úhľadné rezy. Zvyšnú šťavu zaprášime múkou, povaríme a precedíme. Šťavu podávame buď samostatne alebo ňou polejeme pred podávaním mäso. Ako prílohu môžeme servírovať ryžu.
4.
Nálev: Víno spolu s pokrájanou koreňovou zeleninou, cibuľou a koreninami povaríme a necháme vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Pečené kurča
Viete, ktorá bylinka je najlepšia na kura a zároveň lieči kašeľ? Túto musíte mať v záhradke či na okne
Kto by nepoznal, voňavú aromatickú bylinku, známu ako tymian? Nie každý však vie, ako ju pestovať a použiť...
TOP
Bravčové kocky na šťave
Recepty na prípravu bravčového stehna: Tak mäkké a chutné mäsko ste ešte nejedli! Výborné a jednoduché!
Čo dnes variť? Zozbierali sme pre vás recepty z bravčového stehna, ktoré u nás hľadáte najčastejšie. Sú...