FOTORECEPT: Ríbezľový jablčník zo špaldovej múky
25
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
800
g
jablko
400
g
špaldová múka
9
ks
vajce
100
g
cukor
60
g
kakao
2
balíčky
kypriaci prášok do pečiva
500
g
ríbezle
mrvenička
50
g
múka špaldová
50
g
Hera
50
g
cukor
postup
1.
Vajcia s cukrom vyšľaháme do penista.
2.
V mise si zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva. Zmes pridáme k vyšľahaným vajciam.
3.
Na záver vareškou pridáme jablká (ja som použila nakladané) a zľahka premiešame.
4.
Cesto vylejeme na papierom vystlaný plech (skôr odporúčam vymastiť plech a vymúčiť), keďže potom sa vám bude ťažko dávať papier dole. Pridáme ríbezle.
5.
Na záver posypeme mrveničkou. Pečieme pri 220 stupňoch 30 minút a potom teplotu znížime a dopečieme max. 10 minút.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.