Pridať recept

Farebný dezert

ingrediencie

4 ks
vajce
1 balíček
číra želatína
1/2 pohár
cukor
1/4 pohár
polohrubá múka
1 balíček
višňová želatína
2 litre
biely jogurt
trochu
tuk na vymastenie
trochu
jahody

postup

1.
Bielka oddelíme od žĺtkov. Bielka úšľaháme na tuhú penu. Vsypeme cukor, šľaháme do stuhnutia peny a pridáme žĺtok. Múku zmiešame so želatínou, pridáme do vajíčkovej masy a jemne vymiešame. Plech o rozmeroch 25 x 40 cm vymastíme tukom a vysypeme múkou.
 
2.
Cesto dáme na plech a pečieme pri teplote 160- 180 °C okolo 15-20 minút. Každý z viacerých druhov želatíny podľa farby rozpustíme v pohári horúcej vody a ochladíme. Jogurt rozdelíme na 2 časti. Do prvej vlejeme jednu farbu želatíny, zmiešame tuhnúcu zmes vylejeme na cesto a vychladíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať