Pridať recept

FOTORECEPT: Sterilizovaná zelenina

ingrediencie

uhorky nakladačky
mrkva
cibuľa
karfiol
kapusta biela hlávková
kapusta červená hlávková
ocot
nakladač Deko
kryštálový cukor

postup

1.
Postupne nakrájame do veľkej vaničky uhorky,
Fotorecept: Sterilizovaná zelenina
Fotorecept: Sterilizovaná zelenina
Zdroj: damisa
 
2.
mrkvu,
Fotorecept: Sterilizovaná zelenina
Fotorecept: Sterilizovaná zelenina
Zdroj: damisa
3.
cibuľu,
Fotorecept: Sterilizovaná zelenina
Fotorecept: Sterilizovaná zelenina
Zdroj: damisa
4.
karfiol,
Fotorecept: Sterilizovaná zelenina
Fotorecept: Sterilizovaná zelenina
Zdroj: damisa
5.
Všetko dobre premiešame a podľa toho koľko chceme šalátu z bielej alebo červenej kapusty si odoberieme časť zvlášť a primiešame pokrájanú kapustu
Fotorecept: Sterilizovaná zelenina
Fotorecept: Sterilizovaná zelenina
Zdroj: damisa
6.
a plníme do pohárov,
Fotorecept: Sterilizovaná zelenina
Fotorecept: Sterilizovaná zelenina
Zdroj: damisa
7.
niekoľko pohárov si môžeme urobiť aj bez kapusty
Fotorecept: Sterilizovaná zelenina
Fotorecept: Sterilizovaná zelenina
Zdroj: damisa
8.
Urobíme si nálev z nakladača podľa návodu a podľa chuti si ho môžeme dosladiť a okyseliť a dolejeme do pohárov tak, aby bola zaliata zelenina. Poháre zavrieme a dáme sterilizovať. Pri jednom som ešte zavárala aj uhorky a lečo, ktoré robím tak, že nakrájam paradajky a papriku rovno na striedačku do pohárov, osolím a natlačím a zavriem a sterilizujem.
Fotorecept: Sterilizovaná zelenina
Fotorecept: Sterilizovaná zelenina
Zdroj: damisa
9.
Poháre vyberiem otočím hore dnom a zakryjem dekou a nechám vychladnúť.
Fotorecept: Sterilizovaná zelenina
Fotorecept: Sterilizovaná zelenina
Zdroj: damisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Nevyhadzujte takmer prázdne poháre od horčice, ani nevylievajte uhorkový nálev. Všetko sa dá chutne zužitkovať!
Nevyhadzujte takmer prázdne poháre od horčice, ani nevylievajte uhorkový nálev. Všetko sa dá chutne zužitkovať!
Predtým než vyseparujete pohár s poslednými zvyškami horčice, fľašu od kečupu či paradajkovej omáčky alebo...
Fermentovaná zelenina
Toto je to najlepšie, čo môžete pre svoje telo v zime urobiť! Fermentované potraviny dajú do poriadku črevá a podporia imunitu
Konzervovanie potravín fermentáciou si automaticky spájame s teplom. Teplé prostredie tento proces urýchľuje...
Overený recept na výbornú čalamádu
Overený recept na výbornú čalamádu: Takto ju máme najradšej
Ku skladovaniu kyslých zaváranín inklinovali naši predkovia kvôli tomu, že počas zimy nemali tak veľký výber...
Paradajky s uhorkami
Môžete kombinovať uhorku a paradajku? Každý, kto to robí, by mal o tomto vedieť!
Nekombinujte uhorku s paradajkami - už vám túto vetu niekto povedal? Čo sa môže stať? A je to vôbec pravda...
Zelená uhorka a neodmysliteľná fólia. Prečo je táto zelenina balená práve takto?
Zelená uhorka a neodmysliteľná fólia. Prečo je táto zelenina balená práve takto?
Zelená uhorka je pravdepodobne jediná zelenina, ktorá je dodatočne balená. Fólia na nej má špecifickú,...