Pridať recept

Ryžové pampúšiky

ingrediencie

240 g
ryža
1 liter
voda
trochu
soľ
15 g
droždie
120 g
polohrubá múka
2 ks
vajce
trochu
mlieko
olej
cukor

postup

1.
Do osolenej vody vložíme prebratú a umytú ryžu. Budeme ju variť až do chvíle, pokiaľ všetka voda sa nevyvarí. Pričom dbajte na to, aby sa ryža nespálila.
 
2.
Do vychladnutej kaše pridáme kvások z droždia, cukor a 4 lyžice teplej vody. Cesto necháme na teplom mieste 30-40 minút kysnúť.
3.
Po nakysnutí ešte pridáme múku, vajce, cukor a s mliekom spracujeme ešte tuhšie cesto. Necháme kysnúť ďalších 30 minút.
4.
Potom budeme lyžicou vykrajovať z cesta kúsky, ktoré dáme piecť na masle na panvici. Zľahka cesto zarovnáme na panvici a z obidvoch strán upečieme do zlatistá.
5.
Hotové pampúšiky obalíme v cukre.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ryžové chuťovky
Ostala vám varená ryža? Tu je zopár nápadov, ako ju chutne zužitkovať
Ryža je jedna z najpopulárnejších príloh. Často jej však uvaríme alebo udusíme viac než treba. Vtedy...
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...