Pridať recept

Torta

ingrediencie

Korpus

250 g
vajce
150 g
kryštálový cukor
200 g
hladká múka
1/2 balíček
kypriaci prášok
100 g
mleté vlašské orechy
3 PL
kakaový prášok

Plnka 1

400 ml
mlieko
150 g
cukor
2 ks
vaječný žĺtok
60 g
Zlatý klas
150 g
Hera
2 PL
kakao
podľa chuti
rum
150 g
kokos

Plnka 2

50 g
mleté vlašské orechy
50 g
cukor
75 ml
mlieko
125 g
Hera

Dochutenie

džem
rum
instantná káva

postup

1.
Korpus: Z bielkov vyšľaháme sneh, do ktorého pridáme cukor. Šľaháme, dokým sa cukor nerozpustí, potom pridávame po jednom žĺtku. Nakoniec prisypeme múku s práškom do pečiva. Cesto si rozdelíme do dvoch misiek: do jednej prisypeme orechy, do druhej kakao. Každé cesto pečieme zvlášť. Asi na 180 stupňoch.
Torta
Torta
Zdroj: Natalli115
 
2.
Plnka 1: V 200 ml mlieka rozpustíme cukor a privedieme do varu. V druhej polovici mlieka vymiešame žĺtka a Zlatý klas. Vlejeme do osladeného mlieka a uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Potom doň všľaháme Heru. Krém rozdelíme do dvoch misiek, do nejdem pridáme kokos, do druhej kakao a rum podľa chuti.
3.
Plnka 2: Zmiešame cukor, orechy a mlieko, celé to dáme variť. Potom do vychladnutej masy primiešame maslo. Môžeme ochutiť rumom.
4.
Ja som mala jeden korpus väčší ako druhý, tak som to ešte prekrojila na polovicu. Na spodok som si dala orechový korpus, pokvapkala som ho kávou a rumom, následne potrela džemom. Natrela som kokosovým krémom. Takto som pokračovala, každý korpus som potrela džemom, pokvapkala kávou a rumom. Na vrch som dala kakaový krém, posypala kokosom. Boky torty som posypala kakaom. Každý si už môže ozdobiť ako chce.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Natalli115
29.3.2014 17:44 | |
+2 -0
vajcia som proste odvážila.. je to asi 5-6 vajec
Anonymný nick
29.3.2014 17:17 | |
+2 -0
Dobrý deň, torta vyzerá lákavo , len v recepte nie je napísaný počet vajec do korpusu,len nejakým omylom 250 g vajec, prosím doplniť (y)
Podobné články
Oriešková torta z lieskovcov
Piškótový korpus 6x INAK
Nadýchaný piškótový korpus je základ každej dobrej torty, slávnostných rezov, chutnej rolády. Máte pocit,...
Cheesecake
Milovaný cheesecake s domácim mascarpone a jeho najlepšie verzie
Tento dezert je obľúbený v každej jeho podobe. Na výber je už toľko receptov, že si nemusíte robiť starosti,...
Karamelový cheesecake
Fantastický karamelový cheesecake
Tri vynikajúce vrstvy tvoria tento výborný zákusok: chrumkavý korpus z čokoládových sušienok, jemný krém...
Fondán a marcipán
Domáci marcipán a fondán: Overené recepty a postupy na ich prípravu
I keď sú dnes v móde nahé torty alebo krémové zdobené ovocím, stále si veľa ľudí potrpí na klasike. Z...
Torta Panna cotta: Ľahučký dezert z čokoládovej a jahodovej peny
Svieža torta utkaná z peny z bielej čokolády a čerstvých jahôd.
Smotanová torta s ananásom
Slávnostná ananásová torta: Táto silvestrovská pochúťka sa topí v ústach, prevalcuje aj ten najlepší cheesecake!
Chystáte silvestrovskú oslavu a hľadáte recept na slávnostnú tortu? Táto ananásová je vynikajúca a zvládne...