Torta
stredná
náročnosť
ingrediencie
Korpus
250
g
vajce
150
g
kryštálový cukor
200
g
hladká múka
1/2
balíček
kypriaci prášok
100
g
mleté vlašské orechy
3
PL
kakaový prášok
Plnka 1
400
ml
mlieko
150
g
cukor
2
ks
vaječný žĺtok
60
g
Zlatý klas
150
g
Hera
2
PL
kakao
podľa chuti
rum
150
g
kokos
Plnka 2
50
g
mleté vlašské orechy
50
g
cukor
75
ml
mlieko
125
g
Hera
Dochutenie
džem
rum
instantná káva
postup
1.
Korpus: Z bielkov vyšľaháme sneh, do ktorého pridáme cukor. Šľaháme, dokým sa cukor nerozpustí, potom pridávame po jednom žĺtku. Nakoniec prisypeme múku s práškom do pečiva. Cesto si rozdelíme do dvoch misiek: do jednej prisypeme orechy, do druhej kakao. Každé cesto pečieme zvlášť. Asi na 180 stupňoch.
2.
Plnka 1: V 200 ml mlieka rozpustíme cukor a privedieme do varu. V druhej polovici mlieka vymiešame žĺtka a Zlatý klas. Vlejeme do osladeného mlieka a uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Potom doň všľaháme Heru. Krém rozdelíme do dvoch misiek, do nejdem pridáme kokos, do druhej kakao a rum podľa chuti.
3.
Plnka 2: Zmiešame cukor, orechy a mlieko, celé to dáme variť. Potom do vychladnutej masy primiešame maslo. Môžeme ochutiť rumom.
4.
Ja som mala jeden korpus väčší ako druhý, tak som to ešte prekrojila na polovicu. Na spodok som si dala orechový korpus, pokvapkala som ho kávou a rumom, následne potrela džemom. Natrela som kokosovým krémom. Takto som pokračovala, každý korpus som potrela džemom, pokvapkala kávou a rumom. Na vrch som dala kakaový krém, posypala kokosom. Boky torty som posypala kakaom. Každý si už môže ozdobiť ako chce.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Natalli115
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.