Pridať recept

Šťavnaté mäsko zo zajaca na smotane

Šťavnaté mäsko zo zajaca na smotane
Zdroj: muz_s_vareskou

ingrediencie

mäso zo zajaca
podľa chuti
soľ
80 g
slanina
40 g
masť
120 g
koreňová zelenina
1 ks
cibuľa
celé nové korenie
celé čierne korenie
1 ks
bobkový list
trochu
tymian
trochu
citrónová kôra
5 dl
kyslá smotana
50 g
hladká múka
trochu
citrónová šťava

postup

1.
Zajaca prešpikujeme slaninou. Na panvici si na rozohriatej masti opražíme na kolieska pokrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu. Pridáme niekoľko zrniek čierneho a 2 zrnká nového korenia, tymián, bobkový list a trochu postrúhanej citrónovej kôry. Do základu vložíme zajaca. Podlejeme vývarom alebo horúcou vodou. Pečieme z oboch strán.
 
2.
Keď je mäso mäkké tak ho vyberieme a pokrájame na porcie. Šťavu precedíme a zahustíme kyslou smotanou rozšľahanou s múkou a citrónovou šťavou a povaríme. Pred podávaním nalejeme na zajaca a posypeme zelenou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Viete ako pripraviť omáčku z výpeku?
Vždy, keď upečiete mäsko, nezabudnite na rýchlu a fantastickú omáčku z výpeku.
Výborné omáčky na cestoviny
5x chutné smotanové cestoviny na rýchlu večeru
Cestoviny a smotana v piatich jednoduchých receptoch, ktoré potešia celú rodinku.
Najslávnejšie dresingy
Najslávnejšie dresingy: Jednoduché recepty, ktoré sa hodia ku všetkému
Na grilovačku si radi pribalíme aj nejakú zaujímavú omáčku, ktorá výborne dochutí pečené mäso alebo...
Hovädzie v delikátnych omáčkach 7x inak
7x hovädzie v delikátnych omáčkach: Na sviatočný obed i všedný deň
Vynikajúce tradičné i menej známe hovädzie recepty, v ktorých šťavnaté mäso dopĺňajú chutné a bohaté omáčky.
Znojemská omáčka s morčacími plátkami
Morčacie plátky na kyslých uhorkách a párkoch: Delikátna znojemská omáčka
Známy recept je stelesnením rýchleho, a pritom delikátneho jedla.
Bešamel
Už žiadne hrudky! Omáčka vždy krásne jemná a krémová: Tento jeden TRIK funguje vždy a na všetky omáčky + recepty
Omáčky milujeme na všetky spôsoby a radi ich pripravujeme k mäsu, rybám a najmä do cestovín. Viete, ako však...