Bryndzové koláčiky
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
polohrubá múka
150
g
maslo
1
ks
vaječný žĺtok
1
ČL
soľ
250
ml
kyslá smotana
250
g
bryndza
postup
Múku, maslo, žĺtok, soľ, kyslú smotanu zmiešame a vypracujeme cesto. Rozvaľkáme ho, potrieme tretinou bryndze a preložíme. Cesto necháme 30 minút odležať. Potom ho znovu rozvaľkáme a potrieme druhou tretinou bryndze. Takýto postup opakujeme celkom trikrát. Nakoniec ho vyvaľkáme a vykrajujeme tvary. Dáme ich na suchý plech a pečieme v mierne vyhriatej rúre 10 až 15 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.