Bravčové filety s horčicovou omáčkou
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
bravčová panenka
175
ml
kurací vývar
4
ks
cibuľka jarná
2
ks
jablko
2
PL
olivový olej
1
PL
hladká múka
3
PL
kremžská horčica
5
PL
smotana na šľahanie
2
PL
brandy
1
zväzok
čerstvý tymián
mleté čierne korenie
soľ
postup
1.
Vývar dáme variť. Všetky zvyšky tuku odstránime z panenky a nakrájame ju na hrubšie plátky.
2.
Umyjeme jablká a rozštvrtíme, vytiahneme jadrovníky a nakrájame ich na plátky. Umyjeme mladé cibuľky, skrátime a nakrájame na kolieska a dáme bokom.
3.
Olej zohrejeme vo väčšej panvici alebo hrnci, dáme do neho plátky mäsa a budeme ich opekať na silnejšom ohni približne minútku z každej strany, až kým mäso na povrchu mierne nezhnedne.
4.
Primiešame múku a pri stálom miešaní budeme opekať približne 2 minútky. Následne pridáme vývar a cibuľku, premiešame a necháme zovrieť.
5.
Umyjeme a osušíme vetvičku tymiánu, obtrháme lístky a pridáme do panvice s jablkami, korením, horčicou a soľou. Ďalej dusíme na strednom ohni asi 4 minúty, až kým mäso nie je mäkké.
6.
Následne do omáčky ešte primiešame smotanu a prehrievame pomaly pri ustavičnom miešaní 2 minútky, ale pozor už nevaríme. Prilejeme brandy (calvados), zosilníme plameň a zohrievame ešte 2 minúty. Na jednotlivé taniere rozdelíme mäso s omáčkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.