Pridať recept

Horúce malinové suflé

ingrediencie

250 g
maliny
120 g
krupicový cukor
10 g
roztopené maslo
4 ks
vaječný bielok
1 PL
práškový cukor na posypanie
1 PL
čerešňovica

postup

1.
Predhrejeme rúru na 190°C alebo plynovú rúru na stupeň 5. Maslom vymastíme 4 ohňovzdorné misky, vysypeme ich krupicovým cukrom a rozložíme ich na plech.
 
2.
Roztlačíme maliny a lyžicou prepasírujeme cez sitko a primiešame podľa chuti čerešňovú pálenku.
3.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne do neho prišľahávame zvyšný krupicový cukor. Budeme šľahať tak dlho, kým sneh nie je tuhý a lesklý.
4.
Do ušľahaného snehu vmiešame malinové pyré, následne zmes rozdelíme do pripravených misiek. Budeme piecť v rúre na strednej mriežke 12 - 14 minút, až kým sa suflé nenadvihne a mierne nestuhne. Potom ho vytiahneme z rúry a posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať