Kanadské lievance
2
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
75
g
hladká múka
25
g
pohánková múka
1/2
ČL
sušené droždie
1
štipka
sóda bikarbóna
trochu
soľ
1
ks
vajce
150
ml
nízkotučné mlieko
postup
1.
Obidva druhy múky zmiešame so sódou bikarbónou, droždím a štipkou soli. V strede urobíme jamku a rozbijeme do nej vajce a zapracujeme. Postupne pridáme mlieko, kým nie je cesto hladké. Necháme kysnúť 20 minút.
2.
Po vykysnutí rozohrejeme teflónovú panvicu, cesto premiešame a naberačkou nalejeme na panvicu. Pečieme asi 3 minúty, kým spodok nestuhne. Potom ich obrátime a pečieme z druhej strany.
3.
Podávame poliate javorovým sirupom.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.